Charlotte og jeg havde aftalt at mødes med min storebror og hans kone og to børn ved Gundsømagle Sø i går (søndag). Jeg har aldrig været ved søen før, som er et af Fugleværnsfondens områder.
Måned: marts 2021
Søndag havde jeg lavet en aftale med Mads Hagen, som er en spirende naturfotograf med rødder i Sundby, hvor jeg selv bor. Jeg havde booket Mads til et par timers fotoundervisning, så jeg kan blive bedre til at fotografere fugle. Hvis du ikke kender Mads, bør du tjekke hans fantastiske billeder ud her. Vi mødtes søndag morgen kl. 8 og kørte til Bøtø Skoven, så vi kunne gå en tur og snakke om fotografering og omsætte teori til praksis med det samme. Det var skønt at mærke noget mere lunhed i luften, og det var som om, at det lunere vejr også allerede havde ramt fuglene, da årets første sangdrossel sad og sang smukt inde i skoven, lige så snart vi steg ud af bilen. Årsart #132.
Jeg har arbejdet en del de seneste uger, så der var kommet en del tid på flex-kontoen, og noget af den skulle bruges på en fridag i dag (fredag d. 19. marts). Jeg havde aftalt med min storebror, at vi skulle mødes ved Tryggevælde Å – også kaldet Tryggen – lidt efter frokost. Det ville blive et glædeligt gensyn på flere måder: Jeg har ikke set min bror i år på grund af COVID-restriktionerne, og jeg har ikke set Tryggen siden 2016.
I går – tirsdag d. 9. marts – var vejret igen helt fantastisk, så jeg pakkede bilen, så snart jeg fik fri og drønede til Majbølle Nor. Ved ankomst så jeg en fin havørn kredse rundt på himlen. Om det var den, der var skyld i, at der ikke var så mange fugle skal være usagt, men faktum var, at der ikke var nær så meget liv, som sidst jeg var på stedet. En gås fangede dog min interesse.
Efter en hyggelig lørdag morgen med boller, croissanter og kaffe, pakkede vi bilen og tog på tur. Vi startede ved Hovvig, men der stod en strid og kold vind lige i hovedet på os i tårnet, så det var ikke den store fornøjelse, og da der ikke var så meget andet at se end lidt forskellige ænder, skarver osv., var vi hurtigt videre. Det var vist bare ikke lige den bedste dag at være ved Hovvig på.
Vi kørte videre til Korshage, hvor det også blæste ret voldsomt. Der var set en brilleand på stedet i et par uger, så den ville jeg da gerne prøve at finde.
Charlotte og jeg havde booket et sommerhus ved Sjællands Odde for weekenden, og selvom vejret ikke var det bedste, blev der også tid til lidt fuglekiggeri. I dagene op til var jeg inde og kigge på DOF-basen, og jeg udså mig Korevlerne, Hovvig og Korshage som mulige udflugtssteder. Dette ville give os mulighed for at se snespurv, brilleand og skærpiber.
Så blev det officielt forår, og jeg vil i dette indlæg se tilbage på februar med hensyn til, hvordan det går i boligbirding, og hvordan det er gået i forhold til mit mål om at nå 200 årsarter