Hej og velkommen til min blog! Hvor er det bare fedt, at du har fundet vej herind. Jeg håber ikke det er fordi din kanariefugl er syg – for så er det ikke lige det rigtige sted du er kommet hen…Måske denne side så kan hjælpe dig i stedet.

I det følgende vil jeg kort beskrive mine tanker med at lave bloggen.

Hvorfor en blog?

I starten af 2021 gik jeg simpelthen bare og havde lyst til at lave en blog, som kredser omkring de mange fede fugleoplevelser jeg har. Jeg har altid elsket at notere ting og føre journaler, når der var noget jeg gik særligt op i. Som inkarneret lystfisker (hvilket du kan læse mere om her) skrev jeg en lille rapport over alle mine ture, hvor jeg beskrev turen og de oplevelser jeg havde haft. Der er utrolig mange ting, som går i glemmebogen med tiden, men når oplevelserne er skrevet ned, kan jeg altid finde dem frem og genopleve dem endnu engang. Det er en hyggelig beskæftigelse – især på en vinterdag. Som fuglekigger noterer jeg de fugle, jeg ser, ned i en lille bog og registrerer også fra tid til anden i DOFbasen. Men der kommer ikke så mange detaljer eller for den sags skyld billeder med. Så en del af motivationen for at lave denne blog er for min egen skyld: For at jeg kan genopleve de mange dejlige oplevelser jeg har derude. Den anden grund til at lave bloggen er, at jeg selv er ret vild med at læse om andres fugleoplevelser på diverse hjemmesider og blogs. Og jeg tænkte, at andre måske har det på samme måde. Jeg håber derfor, at bloggen kan bidrage med underholdning og inspiration til andre fuglekiggere – nybegyndere som erfarne.

Hvorfor så lige fuglefeber?

Jeg er faktisk i tvivl om, hvorvidt det overhovedet er et ord, der bruges i birder-Danmark. Men i lystfiskeverdenen, hvor jeg oprindeligt har trådt mine sko, taler man tit om fiskefeber, som er det man har, når man bare afsted på fisketur, fordi der er kriller i hele kroppen, og man ikke kan tænke på andet. For mig er fuglefeber den der spirende fornemmelse, der f.eks. gør, at jeg lige kommer til at kigge efter en rovfugl i vejsiden, selvom jeg kører i bil, eller ikke kan lade være med at gå og kigge op i luften efter spændende fugle på træk, selvom jeg egentlig er i gang med at lave havearbejde (og grunden til, at kikkerten altid er i umiddelbar nærhed, når haven kalder). Fuglefeber er den tilstand, der gør, at jeg bare afsted på en lækker forårsaften, selvom jeg kun lige når en times tid i tårnet. Fuglefeber er på alle måder et positivt ladet ord, som er det, der driver mig ud til fuglestederne uanset vejr og årstid, og som gør, at jeg fuldkommen mister fornemmelsen for tid og sted, når jeg ser noget spændende.

Jeg håber derfor, at bloggen kan underholde og inspirere – og få fuglefeberen til at stige – ved at give et indblik i de mange dejlige fugleoplevelser jeg har. Hos mig raser fuglefeberen på fuld drøn, og jeg håber, at denne blog kan smitte dig med noget af begejstringen og glæden over fuglekiggeriet – hvis du da ikke allerede selv er ramt. God fornøjelse og vi ses måske derude.

Én af de bedste måder at håndtere akut fuglefeber på: I Pulken sammen med Charlotte og mine forældre i 2019.