- Oplevelser med udgangspunkt i fuglelivet på Lolland-Falster

Børnene kigger på stork

Gundsømagle Sø og storkeparret

Charlotte og jeg havde aftalt at mødes med min storebror og hans kone og to børn ved Gundsømagle Sø i går (søndag). Jeg har aldrig været ved søen før, som er et af Fugleværnsfondens områder.

Vi mødtes kl. 11 og gik en dejlig tur langs plankestien ved søens sydlige bred. I det østlige fugletårn var der pause med pølsehorn, inden vi begav os videre mod det vestlige tårn. Her klarede vejret en smule op, og vi så to havørne, en tårnfalk, en rørhøg (han), og et par musvåger. Ved det vestlige tårn går der en gangbro ind igennem rørskoven, hvor man kan gå i et ottetal og komme tilbage til start. Det var spændende at gå i “siv-labyrinten”, som børnene kaldte den, og om en måneds tid er der sikkert godt gang i rørskovsfuglene.

Det østlige tårn.
Det vestlige tårn.

Tilbage ved bilerne kørte vi et par kilometer hen ad vejen og stoppede ved Gundsølille, hvor Danmarks ældste storkepar holder til. Storkene har ynglet på stedet siden 2007 og er i området hele året, da de ikke trækker sydpå. Vi parkerede i vejsiden og kunne med det samme se en hvid stork (årsart #135) stå i reden. Ungerne fik lov at kigge med i teleskopet, og det var sjovt at kunne vise dem den specielle fugl. Derefter kørte vi hjemad til kaffe og småkager efter en hyggelig tur ved et rigtig dejligt sted.

Stork på rede i Gundsølille.
Hvid stork. (Digiscopet).
Brormand og hans to dejlige unger kigger på storken.

Forrige indlæg

På tur med Mads

Næste indlæg

Farvel til marts, velkommen april

  1. Jeppe

    Tak for kigget i teleskopet. Ellers havde vi nok kun kunne skimte storken:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén