Søndag havde jeg lavet en aftale med Mads Hagen, som er en spirende naturfotograf med rødder i Sundby, hvor jeg selv bor. Jeg havde booket Mads til et par timers fotoundervisning, så jeg kan blive bedre til at fotografere fugle. Hvis du ikke kender Mads, bør du tjekke hans fantastiske billeder ud her. Vi mødtes søndag morgen kl. 8 og kørte til Bøtø Skoven, så vi kunne gå en tur og snakke om fotografering og omsætte teori til praksis med det samme. Det var skønt at mærke noget mere lunhed i luften, og det var som om, at det lunere vejr også allerede havde ramt fuglene, da årets første sangdrossel sad og sang smukt inde i skoven, lige så snart vi steg ud af bilen. Årsart #132.

Vi gik en dejlig tur i skoven, og jeg fik lært nogle super gode ting omkring mit kamera og dets forskellige indstillinger i forhold til fuglefotografering. På et tidspunkt fik vi skræmt en lærkelignende fugl op fra græsset, som satte sig i et træ i nærheden, hvor den begyndte at kalde. Det hverken lignede eller lød som en sanglærke, og vi blev enige om, at der her var tale om en hedelærke. Fuglen var mindre og mere korthalet end en sanglærke og havde en meget markant øjenstribe, og kaldet var helt anderledes. Jeg har aldrig set en hedelærke før, så det var livsart #218 og årsart #133. Desværre sad fuglen for langt væk til, at jeg kunne få et ordentligt billede af den. Jeg fik dog trænet lidt på en syngende gulspurv, som var sød at blive siddende.

Gulspurv.

Efter skovturen endte vi i tårnet, hvor der var fint med liv. Nogle tusinde bramgæs landede i søen, og Mads fandt også årets første rørhøg (årsart #134). En fin hun, som svævede rundt over rørskoven. Det bliver nok et fast indslag i Bøtø at se rørhøg de næste mange måneder. Derudover var der masser af andearter og et par lille skallesluger. Vadefugle var der dog ikke mange af, da det eneste vi fandt var viber. Til sidst kom der tre traner, som med deres trompetéren afsluttede en rigtig hyggelig tur. Det er dejligt at mødes med ligesindede, og jeg fik lært en masse gode ting, som jeg kan tage med videre. Næste skridt bliver dog at købe mig et større objektiv, da det virkelig er det, der begrænser mig i øjeblikket.

Trane i Bøtø.