Efter en dejlig uge med lækkert sommervejr og familiehygge i Østrig sammen med min bror og hans familie, tog vi selv videre til staten Thüringen i Tyskland.

Vejret i Østrig havde mest indbudt til badning, så det var ikke blevet til de store ture i de smukke bjergrige områder. Det var dog lykkedes mig at se og høre min første Gulirisk nogensinde på en campingplads i dalen.

I Tyskland var vejret også godt men lige 5 grader køligere, så det indbød mere til nogle ture, og vi fik både gået en tur i Drageslugten (Drachenschlucht bei Eisenach), som virkelig kan anbefales, hvis man er på de kanter samt stiftet bekendtskab med Nationalpark Hainich, der virkelig kunne være spændende at udforske mere.

Vi boede et smukt sted med udsigt til en stor skovklædt bakke og syngende Gulirisk på matriklen. Jeg fik derfor rig mulighed for virkelig at lære både sang og kald at kende, og det lykkedes mig også at få nogle fornuftige billeder af den fine fugl.

Gulirisken kunne især godt lidt at sidde på en elledning der var i samme højde som vores hus.
Super smuk fugl. Jeg havde troet, at den var mere afdæmpet og kedelig at se på.
En fin gul overgump.

Vi fik brugt en del timer i haven og på den dejlige terrasse, og jeg kunne ikke lade være med engang i mellem at spejde op på den store himmel efter spændende fugle. En eftermiddag gav det pote, da en Sort Stork pludselig kom trækkende, og fløj lidt rundt i skrue, hvor endnu en fugl stødte til, før de sammen svævede over bakketoppen og væk. Fed oplevelse og kun anden gang i mit liv, jeg ser arten.

Sort Stork fra terrassen.

Efter de første 3 dage havde vi endnu ikke set Hvid Stork, hvilket undrede mig lidt, men jeg nåede kun lige at udtrykke min forundring overfor Charlotte, før en Hvid Stork kom flyvende 5 meter over vores bil. Senere samme dag stødte vi pludselig på en storkerede højt oppe på en gammel skorsten, og jeg knipsede lige et par billeder ud af bilens vindue.

Hvide Storke på rede. Hvor kunne det være dejligt, hvis det blev et mere almindeligt syn i Danmark igen.

Af øvrige fugle fik vi hørt Grønspætte en del fra matriklen og set en enkelt fugl kortvarigt. Derudover var der masser af Røde Glenter, en Vandstær og en Bjergvipstjert. Vi fik muligvis også hørt en Mellemflagspætte i Nationalpark Hainich.

Sommerfugle var der også masser af, og det vrimlede blandt andet med Kejserkåbe og Galathea, som jeg aldrig havde set før. Det lykkedes derudover at se den grønne variant af KejserkåbeValensina – samt en Skovperlemorsommerfugl.

Der var masser af fine Kejserkåber i skovene.
Den smukke Kejserkåbe-variant “Valensina”.
Det var enormt svært at komme tæt på Galathea-sommerfuglene. Denne lod sig dog fotografere.
Bedste billede det lykkedes mig at få af oversiden på en Galathea. Det blæste så meget, at jeg måtte holde på blomsten imens.
Skovperlemorsommerfugl på hjortetrøst.
En glad familie på tur i Drageslugten.