Der har ikke været så meget tid til fugleture på det seneste, men jeg fik dog kigget lidt fugle, da jeg fra d. 24.-27. juni var på fisketur i Nordjylland sammen med min storebror.

Vi fiskede i to forskellige søer, og ved den første var der et fint bjergvipstjert-par, som fløj rundt ved søen. Jeg havde desværre ikke kunne finde plads til mit kamera på turen, hvilket jeg ærgrede mig lidt over. Så dette indlæg bliver dermed også det første uden et eneste billede. Jeg havde forinden set, at der var set både blåhals og græshoppesanger på et sted ved navn Bolle og Try Enge, som lå rimelig tæt på den første sø vi fiskede. Jeg tog derfor et smut derhen om morgenen d. 26. juni, og det lykkedes mig ret hurtigt at høre en græshoppesanger sidde og kalde i sivene. Det var årsart # 199 og også første gang jeg nogensinde har hørt en græshoppesanger. Jeg har tænkt lidt over, at det måske ikke giver så meget mening at kalde det for livsarter, når jeg ser eller hører en ny art i Danmark, for en livsart kunne jo også være en art udenfor Danmark. Så fra nu af vil jeg kalde det en DK-art i stedet, og denne var altså DK-art # 225. Jeg fik taget en lille video af den, hvor man kan høre dens specielle sang.

Det var et fint område, hvor jeg ud over græshoppesangeren også så rød glente, svaleklire og kærsanger på en lille times tid.

Lørdag formiddag skiftede vi sø og ved den nye sø havde vi en smuk isfugl, som fløj tæt forbi os flere gange. En super oplevelse.

Siden da har der ikke rigtig været tid til fugleture – jeg håber jeg snart kan finde tid til at komme afsted igen i jagten på årsart nummer 200!