Lørdag d. 4 februar lovede vejrudsigten forrygende vejr på Lolland, og det passede mig glimrende, da jeg havde sat dagen af til fugletur.

Jeg kom ud ad døren omkring kl. 9 og startede med at køre til Majbølle Nor. Jeg gjorde lige et holdt ved den lille havn, hvor der ligger en kanal og en pumpestation, og hvor der fra tid til anden bliver set Isfugl. Sådan én fandt jeg ikke, men jeg fandt til gengæld en lille flok Gråsisken, som fouragerede i urterne ved pumpestationen. Da fuglene var mere grå end brune og virkede lidt store, vurderede jeg dem til at være Stor Gråsisken (aka Nordlig Gråsisken)årsart #73. Jeg synes dog, at feltbestemmelsen af de to Gråsisken-arter, er en af de sværere. Der var en enkelt af fuglene, der virkede mindre og mere brun i dragten, hvilket kunne tyde på en Lille Gråsisken, men jeg fik ikke set den godt nok til at være sikker.

Stor Gråsisken ved Majbølle. En fin lille vinterfugl.

Efter den gode start kørte jeg videre mod fugletårnet, men måtte stoppe på grusvejen, da en stor flok Sangsvaner rastede på en mark ved siden af. Dem ville jeg lige hurtigt tjekke igennem. Da jeg steg ud af bilen lettede en flok på 9 Agerhøns (årsart #74). De fløj ned i den anden del af marken, hvor de begyndte at “spille” over for hinanden. Sjov oplevelse.

Agerhøne på mark.

Der var ikke så meget at komme efter i tårnet, men jeg fik dog set Skovspurv og Gulspurv, som var årsart #75 og #76.

Næste stop var Vigsnæs, hvor jeg før har fundet Stor Tornskade. Der var fint med forskellige ænder, og jeg fandt også en mindre flok Rødben, som var årets første – årsart #77. Men ingen tornskade.

Jeg kørte videre til Kalløgrå, hvor der dog var rimelig fugletomt. Jeg fik nydt en kop kaffe og en hjemmelavet hindbærsnitte i tårnet, inden turen gik videre.

Hyggelig pause ved Kalløgrå.
Vejret kunne man ikke sætte en finger på!

På vej mod bilen hilste jeg på en fin, ung Havørn, som kom rimelig tæt på. Altid en dejlig oplevelse.

Fin oplevelse med Havørnen ved Kalløgrå.

Fra Kalløgrå kørte jeg til Fladet og derfra til Hunse Å ved Maribo og videre til Bøndersvig Eng ved Maribo Sø. Ingen af stederne var der noget særligt at berette om. men jeg fik dog årsart #78 i form af en Dompap.

Klokken var blevet omkring 13, og jeg besluttede mig for at køre til Bjernæs nær Hyllekrog, hvor der den sidste halvanden uges tid, var meldt en stor flok Kortnæbbede Gæs ud samt 1-2 Rødhalsede Gæs.

Ved ankomst fandt jeg hurtigt en stor flok gæs, som hovedsageligt bestod af Kortnæbbede Gæs (årsart #79) og Bramgæs. Jeg har aldrig før set så stor en flok Kortnæbbede Gæs (der var omkring 800), så det var fedt at opleve, og jeg fik virkelig også en fornemmelse for deres forskellige lyde.


Masser af Kortnæbbede Gæs ved Bjernæs.

Der gik dog ikke længe før en Havørn fik hele gåseflokken på vingerne, og jeg kørte derfor ud til spidsen af Hyllekrog for at se, om der skulle være en Stor Tornskade der. Det var der ikke, men jeg fandt dog 2 Rødstrubede Lommer på nogenlunde tæt hold. Årsart #80.

Herfra kørte jeg tilbage til gåseflokken, og det viste sig, at de havde fundet ro og stod på marken igen. Jeg begyndte at scanne efter en Rødhalset Gås, og efter lidt tid syntes jeg, at jeg i et kort sekund havde set en klar rød farve i gåsemængden. Jeg holdt blikket fast rettet mod stedet, og nåede lige at komme i tvivl om, hvorvidt mine øjne havde spillet mig et puds, da en fin lille Rødhalset Gås kom til syne iblandt Bramgæssene. Årsart #81 og altid en dejlig art at få at se.

Flokken stod lige langt nok væk, så dette var det bedste billede jeg kunne få af den Rødhalsede Gås.

Godt tilfreds med en dejligt afslutning på en flot dag i felten, kørte jeg derefter hjemad.