- Oplevelser med udgangspunkt i fuglelivet på Lolland-Falster

Strandskade

Ny matrikelart og en kort tur til Majbølle

Imens bloggen har rundet sin første store milepæl (1 års “fødselsdag”), har der ikke været meget tid til at komme ud og se på fugle på det sidste. Til gengæld har jeg haft noget dejlig kvalitetstid med familien – bl.a. en forlænget weekend i et sommerhus ved Sjællands Odde.

Hvor vi sidste år i det samme sommerhus brugte en del tid på at birde, blev tiden denne gang i stedet brugt på at trille barnevogn og nyde livet som en lille familie. Det skal man heller ikke kimse ad, og vejret var fantastisk!

Lidt fugl er det dog blevet til. Onsdag d. 23. februar stod jeg og talte i telefon med min bror, imens jeg kiggede ud ad vinduet, og mine øjne pludselig fangede en spændende fugl, der kom flyvende i god fart. Først tænkte jeg en form for due, derefter noget vadefugl, fordi den havde så spidse vinger, inden det gik op for mig, at det da var en stor falk. Med sin lyse bug og forholdsvis store størrelse kunne det kun være en vandrefalk! Fed ny matrikelart at få – matrikelart # 69! Og også en super fugl at få til boligbirding, hvor jeg lige nu har 36 arter.

I lørdags (d. 5. marts) havde jeg så et par timer til en reel tur, og jeg valgte at tage til Majbølle Nor, da lokaliteten kun ligger et kvarters kørsel fra mit hjem, og jeg derfor kunne bruge den sparsomme tid til at få kigget på nogle fugle. På vej ud til tårnet så jeg to fine strandskader, der fouragerede på de våde marker langs grusvejen. Derudover var der en stor flok viber og lærkerne sang lystigt – foråret er for alvor begyndt.

Strandskade på våd mark.

I tårnet kunne jeg konstatere, at der var virkelig mange ænder på stedet. Især den venstre sø var næsten helt sort af ænder. De fleste viste sig at være troldænder, men der var også enkelte taffelænder, pibeænder, gravænder, spidsænder, knarænder, skeænder, krikænder og gråænder imellem. Desværre var der ingen bjergænder, som der ellers godt kan være en del af på denne tid. Af vadefugle var der en fin flok storspover, og et par ravne var i gang med at æde et ådsel. Det var skønt at stå og nyde kaffen, og efter en times tid sad jeg i bilen igen.

Masser af ænder i Majbølle.

På vejen tilbage ad grusvejen måtte jeg stoppe flere gange for at stige ud og kigge på spændende fugle. En stor flok sjaggere bevægede sig mellem træerne og marken, og jeg fandt også flere flokke af småfugle, som bestod af en blanding af både tornirisk og bjergirisk (årsart # 88 og 89).

Bjergirisk på mark – de skjuler sig godt.
Tornirisk i træ.

Det var en fin afslutning på en kort tur, hvor det var skønt at komme ud og slå hjernen lidt fra igen. Nu går jeg og glæder mig til lørdag, hvor jeg har en hel dag at birde i, og hvor vejret ser ud til at blive fantastisk. Det store mål er lille flagspætte og så må vi se, hvad dagen ellers bringer.

Forrige indlæg

En lille tur til Skejten

Næste indlæg

Kongedag – 3 nye DK-arter!

  1. Jens Brandt

    Spændende beretning. Godt at der var så meget at se i Kaløgrå, når der nu næsten ikke var nogen fugle, da min kone og jeg var der.
    Held og lykke med at se den Lille Flagspætte i morgen. Vil du prøve at finde den i Holmegårds Mose? Jeg kan se, at den er blevet set der den 6/3 :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén