- Oplevelser med udgangspunkt i fuglelivet på Lolland-Falster

korttået træløber

En lille tur til Skejten

Lørdag d. 12. februar skinnede solen for en gangs skyld, og jeg havde lige tid til en lille tur. Valget faldt på Skejten, da jeg ikke havde været forbi lokaliteten siden omkring jul.

Jeg startede i parken ved Fuglsang, hvor jeg gik og nød solskinnet og fuglesangen fra bl.a. Grønirisk, Musvit og Blåmejse. Pludselig fangede mit øre dog en anderledes sang, og hukommelsen skulle lige lidt på arbejde efter vinterdvalen før, at det gik op for mig, at det da var sangen fra en Korttået Træløber (årsart # 79). Jeg gik hen til egetræet, hvor sangen kom fra, og fandt to fine Korttåede Træløbere, som hyggede sig med at finde føde på træet.

Korttået Træløber.
Dette billede viser 3 gode kendetegn, som udover sangen kan bruges til at bestemme fuglen til en Korttået Træløber: Langt og ikke så krumt næb, smudsig underside med kontrast til hvid strube og svage haleflanker uden tydelig kontrast.
Fuglsang Gods. Det var i træet lige til venstre for godset, at de to Korttåede Træløbere var.

Da jeg var færdig med at hygge mig med de Korttåede Træløbere gik jeg videre ned til Skejten. Jeg kunne med det samme konstatere, at der var meget vand. Jeg bevægede mig igennem rørskoven og så årets første Vibe (årsart # 80) samt fik et meget kort glimt af en Vandrikse (årsart # 81), som hurtigt fløj ind i rørene, men ellers var der bemærkelsesværdigt dødt. En Blå Kærhøg kom pludselig svævende direkte mod mig, men ændrede desværre kurs, så jeg ikke kunne få et godt billede af den. Derudover gik en enlig Rørspurv på vingerne, lige da jeg nåede ud af rørskoven (årsart # 82). Jeg nåede hen til de store egetræer, hvor en flot gammel Havørn lettede fra trætoppen, men ellers var det småt med bemærkelsesværdige fugle. Det var rimelig hårdt at gå i området, når der var så meget vand, og jeg valgte derfor at gå tilbage ad den lange kedelige grusvej, der går op mod godset. Turen blev dog mere fornøjelig af, at der var en del sanglærker, som lystigt sang deres dejlige forårssang. Alt i alt en fin tur til Skejten, som dog var præget af, at der ikke var så meget liv. Det er dog altid sjovt at følge det samme områdes udvikling igennem årstiderne. Jeg håber på at vende tilbage til Skejten i slutningen af marts.

Meget vand på Skejten!

Forrige indlæg

Gråt og trist med enkelte lyspunkter

Næste indlæg

Ny matrikelart og en kort tur til Majbølle

  1. Jens Brandt

    Hej Lasse.

    Lørdag d. 26/2 var Kirsten og jeg en tur ved Kalø Grå. Det er meget lang tid siden, at vi sidst har været der. Derfor valgte vi at køre derud en dag med sol og næsten ingen vind. Bortset fra nogle få Blishøns var området desværre næsten helt fugletomt.

    Mvh. Jens Brandt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén