- Oplevelser med udgangspunkt i fuglelivet på Lolland-Falster

Rød glente

Lækker tur til Gedser

Efter den første uge på arbejde efter barsel trængte jeg til at få noget frisk luft og få ladet batterierne op, så jeg tog en tur til Gedser Odde i går morges (lørdag d. 9. oktober). Jeg var lidt spændt på, om der ville være mega tåget, ligesom tilfældet var i fredags, så jeg valgte at stå op kl. 6.45, så jeg lige kunne få en fornemmelse af tågedækket, inden jeg begav mig mod Gedser. Vejret så dog fint ud, så jeg trillede mod Odden, imens tøserne sov videre derhjemme.

Jeg ankom omkring 7.40 og ud over det helt fantastisk lækre vejr med sol, blå himmel og let vind, tegnede det til at blive en god dag med det samme, da jeg kunne se to-tre røde glenter flyve lavt over marken, som strækker sig mod odden.

Jeg gik ud til odden, og kunne til min glæde konstatere, at Louis var på plads sammen med to andre fuglekiggere – Christian og Anne-Marie. Jeg har mødt Louis på odden et par gange, og det er altid super lærerigt at stå og kigge på trækket sammen med ham.

Jeg fik stillet teleskopet op, og kort efter kom et par røde glenter flyvende tæt mod os, hvor de stoppede op og lod sig svæve i vinden lige oven over os i et minuts tid, før de trak videre over havet. Sindssygt fed oplevelse.

Rød glente på træk.

Ud over et pænt træk af røde glenter kom der også en del spurvehøge forbi, som ligeledes kom rigtig tæt på os, inden de trak over havet.

Dagen bød på masser af spurvehøge.

Jeg kan godt lide at kigge på træk, fordi der hele tiden sker et eller andet, og man aldrig ved, hvad det næste bliver, der kommer forbi. Foruden et jævnt træk af forskellige småfugle, kom der også enkelte lommer forbi. En enkelt kom endda rimelig tæt på trækpladsen, og træktælleren Christian kunne fortælle, at der var tale om en sortstrubet lom, da den har et lige næb og store fødder, hvor rødstrubet lom ville have et opadpegende næb og små fødder. Så lærte jeg det!

Sortstrubet lom.

Lidt op ad formiddagen kom der en større flok på 53 traner trækkende et stykke væk – dejligt syn. Kort efter kom en mindre flok hulduer også forbi.

Traner på træk.
Hulduer.

Jeg havde lidt drømt om en ny DK-art i form af dværgmåge, men der blev kun set en enkelt langt ude, så den har jeg til gode til en anden god gang. Til gengæld nåede jeg lige at se en fin dværgfalk, inden jeg pakkede sammen kl. 12.30. Det var en super dejlig dag på Gedser, hvor jeg især vil huske de mange røde glenter, som kom helt tæt på.

Endnu en rød glente tæt på.

Forrige indlæg

Første tur som far

Næste indlæg

Fjeldvåger ved Gedser, ny art i Bøtø

  1. Jens Brandt

    Fin beretning :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén