Efter at have skrevet mit sidste blogindlæg i tirsdags (d. 5. juli) kriblede det i mig for at komme afsted efter Plettet Rørvagtel, som var hørt aftenen forinden ved Bøtø Nor.

Et hurtigt kig på vejrudsigten for resten af ugen indikerede, at det var samme aften, der ville være de bedste vejrforhold. Så efter at have puttet Lærke smuttede jeg afsted med aftenkaffen og var ved Sydtårnet kl. 21.45, hvor jeg lige akkurat nåede at se solens sidste stråler, inden den forsvandt bag horisonten.

Smuk aften i Bøtø.

Kun to minutter efter jeg var ankommet, kunne jeg pludselig høre den karakteristiske snurren fra en syngende Savisanger! Selvom den er hørt on and off i Bøtø de seneste måneder, var det lidt af en overraskelse – men altså en glædelig én af slagsen! Årsart #176.

Blot fem minutter efter kunne jeg pludselige høre nogle meget tydelige “HUU-IT” fra en Plettet Rørvagtel i rørskoven lige ud for tårnet. Succes! DK-art #245 var hjemme, og det var årsart #177 også. Det måtte fejres med en aftenpibe!

Aftenpibe og – kaffe ved Bøtø. En god måde at bruge det sidste af dagen på.

Sangen fra Rørvagtelen var forbavsende tydelig med tanke på, at der alligevel er nogle hundrede meter hen til rørskoven fra tårnet. Jeg blev siddende indtil omkring kl. 22.30, hvor Savisangeren var meget aktiv, imens den Plettede Rørvagtel holdt en pause på omkring 20 minutter, før den gik i gang igen. Her kom en ung fyr – Benjamin – hen til tårnet, og han nåede også at få hørt Rørvagtelen, som ligeledes var nyt kryds for ham.

Derudover rastede der 7 Traner og 3 Sølvhejrer ved søen, og jeg nåede også at se en fin Havørn, så det var en effektiv times tid jeg havde ved Bøtø denne aften.