I weekenden var vi på besøg hos min storebror, og lørdag d. 18. februar gik vi os en tur ved Ganløse Ore.

Det er et super lækkert sted med en god bestand af Sortspætte. Dem så vi desværre ikke noget til, men til gengæld så jeg Duehøg, som også tit bliver set i området (årsart #86). En god årsart som jeg ikke har så meget erfaring med. Derudover fik jeg set Lille Korsnæb og Fjeldvåge, som var årsart #87 og #88.

På vej hjem slog vi et kort smut forbi Sparresholm, hvor Høgeuglen stadig holder til. Der var ikke andre fuglekiggere på stedet, men det tog mig kun et par minutter at finde uglen, som sad et stykke oppe på en sidegren. Fint gensyn og årsart #89.

Søndag d. 19. februar havde jeg mulighed for at birde det meste af dagen. Efter at have sat tøserne af til en aftale i Sakskøbing, kørte jeg til Hejrede Sø. Vejret var lækkert og solrigt, men vinden var stadig rimelig vinterkold. Jeg håbede på årets første Rødhovedede And, som plejer at være en sikkerhed ved Hejrede. Jeg kunne dog ikke finde en eneste, så jeg måtte trøste mig med et par Sølvhejrer, og nye årsarter i form af Toppet Lappedykker og Lille Skallesluger (#90 og #91).

Smuk morgen ved Hejrede Sø.

Derfra gik turen videre til Søholtmark, hvor der er set Stor Tornskade en del gange på det seneste, men den fugl bliver ved med at drille mig, og jeg har stadig ikke set én i over et år.

Jeg lagde derefter vejen forbi Maribo Søndersø, hvor jeg heller ikke kunne finde Rødhovedet And, men til gengæld talte hele 12 Sølvhejrer.

Derfra gik turen med nogle små stop ned til Hyldtofte Østersøbad, hvor jeg gik en tur ved kysten, men ikke rigtig fandt noget spændende. Jeg tjekkede derefter DOFbasen, og kunne se, at der var meldt en enkelt rastende Alk ud ved Hyllekrog. Det måtte jeg lige prøve at rykke på, så jeg kørte til Hyllekrog, hvor de to træktællere René og Preben sad. De prøvede at hjælpe med at finde min første Alk, men det lykkedes desværre ikke. Til gengæld var der fint med Rødstrubede Lommer i havet foran.

Jeg kørte derefter forbi både Bredfjed og Kramnitze i jagten på spændende kystfugle, men der var langt imellem fuglene i dag, og jeg fandt ikke nogle af de fugle jeg havde håbet på som fx Sortgrå Ryle, Skærpiber og Bjergvipstjert. Resultatet blev derfor årsart #92 i form af Fuglekonge og årsart #93 i form af Sandløber, som der var 12 stk. af ved Kramnitze.

Sandløber. Altid en dejlig lille vader at støde på.

Den Indiske Gås, som jeg så ved Sædinge i slutningen af januar, blev tilfældigvis fundet af min mor i Maribo for nogle uger siden, og den har siden da holdt til i området. I løbet af dagen kunne jeg se, at den var fundet rastende ved min gamle folkeskole i Maribo, og da jeg alligevel havde planlagt at afslutte turen med en kop kaffe hos mine forældre, var det oplagt, at jeg lige lagde vejen forbi stedet.

Jeg fandt hurtigt den Indiske Gås på en lille græsplæne sammen med en mindre flok Grågæs. Det var sjovt at gense den, og da fuglen stod helt ude til vejen, kunne jeg blive inde i bilen, så jeg ikke skræmte gæssene, og tage nogle fine billeder derfra.

Dejligt gensyn med en fin gås.
Indisk Græsslåmaskine.

Derefter kørte jeg hen og fik en hyggelig kop kaffe med mine forældre. Det var en fin dag at være ude, men der var langt mellem fuglene. Jeg har især ikke rigtig fået knækket nødden i forhold til at finde spændende kystfugle på Lollands kyster. Måske der bare er lidt langt imellem dem.