Jeg har haft et pænt antal ture den sidste måneds tid, og flere af dem har været fine, men der har bare lige manglet dén der gode fugl, der lige har toppet turen af. Derudover har de bedre fugle, jeg har set, været for langt væk til et godt foto, og jeg synes derfor ikke rigtig, jeg har haft materiale til et nyt blogindlæg.

Jeg har ellers både haft trækture til Gedser og Hyllekrog (4 stk. i alt), vadefugletur til Kalløgrå og tur efter Vendehals ved Bøtø Enge. Derudover har jeg ligget syg af et par omgange, så der har også været et par planlagte ture, jeg har været nødt til at aflyse.

Krumnæbbet Ryle ved Kalløgrå.
Brushane (venstre) og Hvidklire ved Kalløgrå.
Lille Kobbersneppe ved Saksfjed-Hyllekrog.

Det er blevet til 4 nye årsarter i form af Fiskeørn (årsart #189 – både ved Gedser og Hyllekrog), Canadagås (årsart #190), Stenvender (årsart #191) og Sort Glente (årsart #192). Derudover fik jeg set årets (og mit livs) anden Damklire, da en fugl rastede ved Saksfjed-Hyllekrog.

Den Sorte Glente fandt jeg selv på en træktur ved Hyllekrog i går d. 14. september. Jeg var på stedet fra kl. 9-15, men selvom vinden stod fint fra vest skuffede trækket lidt, da der generelt var få fugle. Den Sorte Glente løftede dog humøret, selvom den desværre holdt sig på afstand fra os. Vi kunne nyde den i godt 10 minutter, hvor den fangede et mindre bytte, som blev spist i luften, inden den trak videre sydpå.

Sort Glente ved Hyllekrog. Kun fjerde gang jeg ser arten i DK.

Derudover havde vi to mindre grupper Hvepsevåger, som kom trækkende lige over os. Jeg vil altid foretrække få fugle tæt på, end mange langt væk, så det var fedt at have de fine rovfugle lige over hovedet. Der var dog svært fotolys.

Hvepsevåge på træk.
Endnu en hvepsevåge – lyset var svært!

Turen bød også på en enkelt Lærkefalk, som dog ligeledes holdt sig på lang afstand. Det var derfor en ok tur, som dog manglede nogle fugle for at hæve den op i højde med nogle af de bedre ture, jeg har haft på lokaliteten. Jeg synes desværre, det efterhånden er nogle år siden, jeg har haft en rigtig god dag med jævnt med trækkende rovfugle, som ikke er for langt væk. Måske jeg bare har været uheldig og ramt de mindre gode dage.

Den næste tid håber jeg på at kunne få en træktur til Gedser – jeg drømmer stadig om min første Kjove.