Jeg har ikke haft så meget tid til at kigge fugle på det sidste, men lidt kortere ture er det da blevet til.

Det har især været vadefuglene ved Kalløgrå, som jeg har været ude og kigge på i håbet om at finde Kærløber, Odinshane eller noget andet sjældent. Det er desværre ikke lykkedes, men der har været fint med vadefugle, selvom lokaliteten er usædvanligt tør. Det er vildt at den lange tørre periode i foråret stadig kan ses på trods af masser af regn i juli.

Søen til højre for fugletårnet, som normalt huser mange vadefugle, er helt udtørret.
Søen til venstre for fugletårnet er så lav at vadefuglene nu kan gå rundt midt i søen. Det har jeg aldrig oplevet før.

Den 22. juli var jeg ved Kalløgrå med min mor, og vi så bl.a. Krumnæbbet Ryle, som var årsart #211 for mig. Den 3. august var jeg tilbage på lokaliteten en tidlig morgen inden arbejde, og her genfandt jeg den juvenile Sorthalsede Lappedykker, som var meldt ud på DOFbasen i dagene før. Første gang, jeg ser arten på Lolland og årsart #212.

Juvenil Sorthalset Lappedykker.

I søndags d. 13. august brugte jeg en dag på Møn sammen med mine forældre. De kender ikke Møn så godt, så jeg guidede dem rundt ved nogle af de rigtig fede steder: Høvblege, Jydelejet og Ålebæk Strand. Der var et fantastisk blomsterflor på overdrevene, og vi fik set fine sommerfugle som Kejserkåbe og Duehale. Af fugle fik vi set masser af Rødryggede Tornskader, Broget Fluesnapper og Grå Fluesnapper.

En juvenil Grå Fluesnapper. Godt camoufleret!

Ved Ålebæk Strand hørte vi en mærkelig lyd, der lød lidt som en blanding af en Fiskehejre og en kat samt en underlig piben. Efter lidt tid fandt vi ud af, at det var en Rovterne med unge, der fløj rundt over os. Jeg nåede lige at få et billede af den ene af fuglene, som var årsart #213.

Rovterne ved Ålebæk Strand.

Jeg har afsat to dage i den nærmeste fremtid, hvor jeg går specifikt efter 2 nye fuglearter. Hvilke arter det handler om, vil de kommende indlæg afsløre…

Jeg er også fortsat med at kigge natsværmere på matriklen. Det er en god og nem afveksling, når nu der ikke er så meget tid til fuglene. Det er sjovt at følge, hvordan sæsonen forløber og der kommer nye dyr til lyset, imens andre forsvinder. Herunder billeder af nogle af de fine dyr, jeg har fået på matrikellisten på det seneste.

Snehare – endnu en natsværmer med et specielt navn.
Okkergul Rovmåler.
Guldfrynset Halvmøl – lille men enormt smuk.
Brun Nældeugle. Smuk på en afdæmpet måde.
Poppelporcelænsspinder. Virkelig fin!
Samme som ovennævnte.

Jeg har lavet en fælde mere, så jeg nu kan have en fælde stående i hver sin ende af haven. Jeg er også stadig i gang med at justere lidt på dem, så de fungerer optimalt. Jeg håber, at der snart går én af de rigtig store aftensværmere i 😋