Da jeg for to indlæg siden prøvede at danne mig et overblik over, hvilke fugle, der kunne være mulige at tilføje til årsartslisten i resten af 2021 nævnte jeg, at der er muligheden for, at der pludselig kan dukke en overraskelse op. Det må man så sige, at der gjorde i dag!

Faktisk dukkede den allerede op i går, da jeg kunne se, at der var spottet en kohejre ved Grænge, som ligger kun ca. 10 minutter fra hvor jeg bor. Da fuglen var set fra landevejen kunne jeg derfor pakke fuglegrejet, og se om ikke jeg kunne genfinde fuglen på vej til arbejde. Jeg var på plads omkring kl. 7.45, men der var intet spor af fuglen, og jeg måtte derfor køre videre på arbejde efter en halv times tid.

Da jeg hen ad formiddagen tjekkede DOF-basen, var fuglen pludselig meldt ind, og da det passede med, at jeg kunne køre kort efter og arbejde hjemme resten af dagen, valgte jeg at gøre det. Jeg var derfor på plads omkring kl. 11 og kunne allerede se fuglen da jeg parkerede bilen! Kohejre – årsart #218 og DK-art #231!

Der stod en enkelt anden fuglekigger – Gert – som jeg har mødt en del gange. Kohejren gik stille og roligt blandt køerne i en fold kun ca. 30 meter væk. Jeg var overrasket over hvor lille den var – kun på størrelse med en fasan. Den virkede meget rolig og gik og fouragerede blandt køerne. Fed oplevelse med en helt ny fugleart.

Kohejre med køer i baggrunden.

Efter et kvarters tid tænkte jeg, at jeg hellere måtte komme tilbage til arbejde. Sikke en overraskelse at få så tæt på sit hjem her sidst på året. Det har virkelig været et vildt fugleår for mig.