Familien er blevet forøget med en skøn pige mere siden sidst, og der har endnu ikke været tid til deciderede fugleture.

Så er det skønt at haven altid kan levere nogle fornuftige fugle, og dem har der været nogle stykker af på det sidste.

Det startede d. 21. marts, da jeg kom hjem fra arbejde og en velkendt lyd af bjælder fik mig til at kigge op i et træ, hvor der sad 21 skønne Silkehaler. Sidste år havde vi en flok på 19 fugle, som gæstede haven på samme tid, og det er da nærliggende at tro, at det kunne være den samme flok. Fuglene blev i hvert fald – ligesom sidste år – hængende nogle dage, hvor de mæskede sig i bærrene fra naboens mistelten.

Fint besøg i haven. Den tredje fugl fra venstre viser, hvad kosten har bestået af.
Styrtdyk mod endnu et bær fra naboens mistelten.
Majestætisk fugl.

I løbet af Påsken var vi som altid en del i haven, og sørme om det ikke resulterede i to nye (og ventede) matrikelarter: Klippedue (Tamdue) og Sanglærke. Det var matrikelart #74 og #75.

En påskefrokost i Maribo gav anledning til en lille gåtur ved Nørresø. Her fandt jeg 6 stk. Rødhovedet And (2 hunner og 4 hanner) i den ene ende. Maribo Sø er det bedste sted i Danmark at se arten, men det er sjældent, jeg har fundet dem i Nørresø, så det var en glædelig obs. Et kig i DOFbasen viser da også, at det først er de seneste par år, at der er kommet flere observationer af arten i søen.

Dagen efter var jeg i haven, da jeg pludselig syntes, jeg hørte lyden af en kaldende Rødtoppet Fuglekonge. Det måtte undersøges nærmere, og ganske rigtigt, kunne jeg konstatere, at der sad en fugl og sang lystigt inde i krattet, lige på den anden side af hækken. Jeg fandt kamera og kikkert frem, og fandt hurtigt fuglen, som var meget medgørlig. En skøn obs og tredje gang jeg finder en Rødtoppet Fuglekonge ved matriklen.

Rødtoppet Fuglekonge i nabokrattet. Super lækker lille fugl.

Dagen efter det, hoppede jeg trampolin med Lærke, da jeg pludselig blev opmærksom på, at der dryssede kogler ned fra naboens grantræ. Jeg måtte lige finde ud af, hvad det gik ud på, og det viste sig at være en lille flok på 4 stk. Lille Korsnæb, som sad og mæskede sig i koglerne. Heraf 3 rigtig flotte røde hanner. Det var endnu en ny matrikelart og dermed #76. En art jeg ofte har haft fornemmelsen af, at jeg har hørt flyve over matriklen, men som jeg ikke har været sikker nok til, at jeg har ville krydse den. Rimelig godt med 3 nye matrikelarter allerede eftersom 2023 kun bød på en enkelt.

Lille Korsnæb – en flot han.
Masser af kogler!

Det var lidt om de seneste ugers fugleoplevelser. Jeg glæder mig til, at der igen kan blive tid til nogle deciderede ture, og nu bliver det snart tid til Vendehals og Hærfugl, så jeg holder et skarpt øje med Bird Alarm. Indtil da er det jo fantastisk, at haven og nærområderne kan byde på gode fugleoplevelser. Det er noget af det jeg elsker ved fuglene: De er allevegne, og det er bare om at have øjne og ører med 😊