I dag var sidste dag i min ferie, så jeg mødtes med min mor ved Kalløgrå lidt før otte. Vi startede i tårnet, hvor der var et super flot lys over de stadigt svindende vadeflader.

En lille flok blandede vadefugle stod i den lavvandede sø: Almindelig ryle, lille kobbersneppe, krumnæbbet ryle, klyde, dobbeltbekkasin, storspove og tinksmed.

Smuk tinksmed.

Efter lidt tid fandt vi også 3 temmincksryler, som bevægede sig rundt og fouragerede et stykke ude. Små fine vadefugle.

Efter noget tid og en kop kaffe gik vi ud mod vigen og hørte ret hurtigt den karakteristiske lyd fra en rovterne. Vi fandt den hurtigt – ny årsart til mor. Rovternen satte sig så vi virkelig kunne nyde den, hvorefter den lidt senere fløj hen til endnu en rovterne – det lignede meget de samme to fugle, som jeg fandt for nogle uger siden.

Rovterne i vigen.

Rovternerne blev hængende i vigen, og vi kunne nyde dem resten af turen. Det er fedt, at se dem stå i nærheden af en hættemåge og være en del større. Udover de fede terner fandt vi også 3 småspover. Det første vi lagde mærke til var selvfølgelig deres meget korte næb (i forhold til storspovens), men vi fik også set den fine stribe på issen. Det er ikke så tit, jeg har set småspover, som ikke har været i flugt, så det var fedt. Pludselig fangede mit øre også lyden af to skægmejser, der kom flyvende over engen og forsvandt i sivene, så der var godt gang i den. Der var masser af ryler i vigen og vi kiggede dem grundigt igennem i håbet om en kærløber, men igen i dag var der ikke held. Omkring kl. 11 sluttede vi turen – dejligt med en sidste tur inden hverdagen starter igen.