Vi er netop kommet hjem efter en dejlig uge i sommerhus i Skagen. Selvom det ikke var en fugleferie, var kikkerterne og teleskopet selvfølgelig alligevel pakket med, og jeg skal da love for, at vi fik set nogle fine fugle, selvom vi mest tog småture og “tog de fugle med”, der alligevel var på de steder, vi gerne ville se.

Det hele startede dog allerede på vejen derop – lørdag d. 24. juli. Charlotte synes, det er ret hyggeligt, at jeg tæller årsarter i år, og vil meget gerne hjælpe med, så hun havde foreslået, at jeg lige kunne undersøge, om der ikke var en årsart eller to, vi kunne køre forbi på vejen op til Skagen. Det skulle hun ikke sige to gange, og jeg fandt hurtigt frem til, at vi kunne slå et smut forbi Vejlerne med god mulighed for at se skestorke.

Vi kørte ind på parkeringspladsen ved fugleskjulet ved Bygholm Vejle omkring kl. 14.30 i strålende solskin og en frisk blæst. Vi var ved Vejlerne i foråret 2020 sammen med mine forældre, og det lignede sig selv 😊

Charlotte kigger ud over Bygholm Vejle.

Vi fandt hurtigt teleskopet frem, og eftersom skestorken er rimelig stor og hvid, tog det os ikke længe at finde en hel flok skestorke, som stod og slappede af til venstre for fugleskjulet. Årsart # 203 og et dejligt gensyn med en meget speciel fugl.

Skestorke i Vejlerne.

Vi gik i skjulet, så vi kunne se over området og fandt en del forskellige vadefugle – bl.a. dobbeltbekkasin og svaleklire.

Svaleklire.

Vi satte os derefter på en bænk og nød starten på vores sommerferie og den nye årsart med en iskaffe og en kanelsnegl, inden turen gik det sidste stykke mod nord til Skagen.

Skjulet ved Bygholm Vejle.