Min kollega Claus og jeg havde snakket om at prøve lykken med engsnarre, som vi begge mangler at “krydse”, og da vejret i går så lovende ud med stille vejr, aftalte vi en tur med afgang fra Nykøbing kl. 22.20.
Claus samlede mig op, og så gik turen ellers mod Susåen ved Rødebro, hvor der natten forinden var meldt 5 syngende fugle ud på Bird Alarm. Aftenen var smuk og stemningen var i top. Det er altid fedt med nogle målrettede projekter sammen med ligesindede.
Udover Rødebro havde vi tre andre lokaliteter vi kunne forsøge os med, hvis nu der ikke var nogen engsnarre hjemme. Engsnarren hører til vandhønsene og er ca. på størrelse med en agerhøne. Den er hovedsageligt aktiv om natten, hvor den udsender sit karakteristiske parringskald “crex crex”, der også har givet arten sit latinske navn.
Vi ankom til Rødebro ca. 23.15, og der gik mindre end et minut før jeg hørte min første engsnarre kalde ude fra engen! Det kan man da kalde en god start. Fuglen sang meget aktivt, så Claus fik også hørt den, og så var en high five på sin plads. Vi har et mål om, at vi skal nå 300 DK-arter til sammen. Dette var nr. 275 og min DK-art #244 og årsart #173.
Vi stod og nød den smukke og stille sommeraften og engsnarrens karakteristiske kald i noget tid. Derefter var det snade-tid og vi fik begge tændt op i lakridspiben 😜 Vi kunne også høre en græshoppesanger, som sang lystigt i nattens mørke, og efter lidt tid hørte vi endnu en engsnarre kalde – denne gang fra den anden side af vejen, der går over Susåen, og endnu tættere på os end den først fugl. Vi kunne også høre nattergal og strandskade. Efter en lille times tid blev vi enige om, at missionen var lykkedes, og da der også var en arbejdsdag at se frem til, vendte vi bilen mod syd. Mit hoved ramte hovedpuden kl. 1, så det var en effektiv tur! Det var den 4. nye DK-art i juni. Tre af dem er kun hørt, men sådan er det jo typisk med fugle som vagtel og engsnarre. Jeg er inde i en god stime – det bliver spændende, om jeg kan fortsætte den!
Skriv et svar