Navn på DOFbasen: Kalløgrå.

Kort beskrivelse
En af mine yndlingslokaliteter. Ejet af Aage V. Jensen og med et super godt fugletårn. Består af både afgræsset eng, småsøer, rørskov og lavvandet fjord/kyst.

Fugletårnet ved Kalløgrå.

Hvilke fugle kan jeg se?
Især vadefugle og ænder. Find mine ture til Kalløgrå her.

Sæson
Alle tider af året.

Hvor parkerer jeg?
For enden af Kaløgråvej. Enten kan du parkere ved stedet markeret med A på kortet. Her kan du vandre ca. 400 meter direkte op til fugletårnet. Eller du kan parkere ved stedet markeret med B på kortet. Her har du udsigt ud til vigen og kan vandre ca. 800 meter hen til fugletårnet.

Tilgang
Jeg veksler mellem at starte ved fugletårnet og gå med uret rundt i området eller starte ved vigen og gå mod uret rundt. Teleskop er et must have for at få det bedste ud af stedet.

Parkerer du ved vigen, er det en god idé at kigge ud på vigen, lige så snart du står ud af bilen. Der kan stå vadefugle ret tæt på. Der er ligeledes god chance for Skægmejser og andre sjove fugle i rørskoven.

Udsigt fra tårnet mod vigen (her er der meget vand i den lavvandede sø).
Udsigt fra tårnet over den dybere sø.

Bemærkninger
Vandstanden i vigen kan variere meget, hvilket har stor betydning for, hvor store flader, der er til vadefuglene. Det kan derfor være en god idé at tjekke vandstanden på DMI.

Fugletårnet er super godt, og giver mulighed for udkig i tre retninger. Det er udstyret med plexiglas-vinduer, der kan hives ned, så du kan stå i ly for både regn og vind. Sidstnævnte er ofte en faktor.

Selvom der er set mange arter på steder, er der aldrig registreret en SU-art i DOF-basen fra Kalløgrå!

Læs mere